Wie ben ik

103B0174-bewerkt6 Mijn naam is Sandra Vehof. Ik ben getrouwd en moeder van een dochter en een zoon en we wonen in een prachtige omgeving in Ambt Delden. Ik heb 10 jaar gewerkt als verloskundige. Een heel bijzonder vak! Om elke keer maar weer bij de bevalling te mogen zijn is wel heel speciaal.

In de praktijk heb ik gezien dat heel veel vrouwen onvoldoende vertrouwen hebben en zij zich in deze belangrijke periode veelal laten leiden door angst.  Angst geeft spanning in je lichaam, hierdoor voel je meer pijn en kan je bevalling minder soepel verlopen. Het is heel belangrijk weer vertrouwen te krijgen in je lichaam dat instinctief weet wat het moet doen als je zwanger bent en bij de bevalling. Wij moeten daar weer naar leren luisteren.

Hierdoor ben ik mij meer gaan verdiepen en op zoek gegaan naar een makkelijke manier om zwangere vrouwen weer het vertrouwen in hun lichaam te geven. Ik ben via via met de Noesitherapie in aanraking gekomen.

De Noesitherapie is een pijnbestrijdingsmethode die je hersenen traint in de ervaring dat bevallen fijn en pijnloos is. Met deze techniek activeer je het parasympatische (deel van het autonome) zenuwstelsel, dat ervoor zorgt dat het lichaam in een toestand van rust en ontspanning komt. Het verlaagt onder andere de hartslag en de ademhaling. Hierdoor kun je je heel goed ontspannen en kunnen de spieren van je baarmoeder heel goed hun werk doen. Dit zorgt voor een soepel (en vaak sneller) verloop van de geboorte.

De grondlegger van de Noesitherapie is Dr. Escudero, een Spaanse chirurg die mensen, die deze therapie hebben geleerd, opereert zonder verdoving. Hij is het daarna ook zwangere vrouwen gaan leren en met een heel goed resultaat.

Ik maak gebruik van deze methode en heb deze verder toegespitst op de zwangerschap, bevalling, (borst)voeding en het moederschap.

Mijn missie is om zwangere vrouwen te leren focussen op hun kracht en vertrouwen, zodat ze heel ontspannen zwanger kunnen zijn, hun kindje in alle rust geboren kunnen laten worden en een ontspannen moeder kunnen zijn.

Door nog betrokken te zijn bij de beroepsvereniging voor verloskundigen (KNOV) en de verloskundigen in de regio, blijf ik op de hoogte van de nieuwste inzichten en richtlijnen.