Hoe werk ik

Wij leren dat bevallen heel pijnlijk is, maar je kunt je onderbewustzijn (die alles aanneemt wat het wordt verteld en daar naar toe werkt) “herprogrammeren” door het te vertellen dat een bevalling een positieve, natuurlijke gebeurtenis is. Je leert jezelf te focussen op datgene wat jij wilt tijdens de zwangerschap en de bevalling. Focus op vertrouwen in je lichaam dat precies weet wat het moet doen tijdens de zwangerschap en de bevalling.

Ik maak een persoonlijke tekst voor je die gericht is op een goede zwangerschap en bevalling. Deze tekst wordt opgenomen, op een CD gebrand en ga je regelmatig luisteren. Zo train je je lichaam op een goed verloop van de zwangerschap en de bevalling. Daarnaast leer je een techniek waardoor je lichaam heel makkelijk in ontspanning komt.

De spieren in je baarmoeder kunnen zo goed hun werk doen en dit zorgt voor een soepel (en vaak sneller) verloop van de geboorte en het natuurlijke bevallingsproces wordt sterk bevorderd. Ook herstel je vaak weer snel.

Verder kun je allerlei informatie krijgen, die je leert hoe alles werkt en dat helpt je bij het voorbereiden van een rustige en natuurlijke geboorte.

Voorbeelden van informatie onderwerpen:

- bekkenbodemspieroefeningen

- ontspanningsoefeningen

- informatie over de bevalling

- geboorteplan

- advies over wat aan te schaffen

- borst- en flesvoeding

Ik geef de begeleiding individueel, bij jou thuis in je eigen vertrouwde omgeving! Het kan ook in het ziekenhuis als je vroegtijdig bent opgenomen. Het begeleidingstraject spreek ik graag persoonlijk met je af, om het toe te spitsen op wat bij jou past.